Sunday, October 16, 2011

Senaman YOGA

Pada hari ini,James nak berkongsi tentang sedikit gambar-gambar lucu yang diterima James daripada email James.Pada beberapa hari yang lepas,James telah berkongsi tengtang apa yang James alami dalam masa seminggu dua ni...Pada hari ni james nak berkonsi sedikit gambar yang lucu..

Sebelum James nak berkongsi gambar ni,James nak bercerita sedikit tentang senaman yoga ni.

YOGA, satu istilah yang sinonim dengan gaya senaman tersendiri mutakhir ini. Jika dulu ia terbatas kepada kaum tertentu, kini pelbagai pihak cuba mengamalkannya kerana dikatakan mendapat ketenangan melalui senaman itu.
Faktor kesihatan dan ketenangan yang diperoleh melalui senaman yoga menyebabkan masyarakat berbilang agama termasuk umat Islam tertarik dan melakukan aktiviti terbabit. Tetapi apa sebenarnya yoga?
Kamus Dewan (Edisi Keempat) menyatakan yoga ialah sistem falsafah Hindu yang bertujuan menyatukan diri dengan tuhan dengan mengheningkan fikiran (seperti dengan bertafakur) melalui beberapa senaman gerak badan dan fikiran.
Ia juga membawa maksud senaman pelbagai cara untuk menenangkan fikiran, seperti bertafakur, terutama satu siri senaman gerak badan yang bertujuan mewujudkan keadaan badan dan fikiran yang sihat.Hahhaha...lucu kan gambar ni...Anyway,just enjoy it...
hehehhe...dah tak benda nak dipose lagi

2 comments:

Salam;
Pic2 sebelah kanan tu bukan yoga..itu kira ngantuk tahap gaban dah tu takpun mabuk.

terima kasih saudara yusuf lali kerana menjadi pengomen yang setia...gambar ini James terima dari email sarawak.net James.Ini sekadar untuk berhibur je...

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Facebook Anak.Watan.Betong

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites